Ukraynada Eğitim

ukraynsa

Ukraynada eğitim için ÖSS şartı aranmamaktadır. Ukraynada eğitim kabul şartları için lise veya meslek lisesi olmak yeterlidir. Lise veya meslek lisesi mezunlarının istedikleri bölümlerde Ukraynada eğitim imkanı bulunmaktadır.

Ukraynada eğitim bölümleri İngilizce, Rusça ve Ukraynaca verilmektedir. Ukraynada eğitim maliyetleri diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça düşüktür.

Ukraynada tıp eğitimi için matematik, fizik, biyoloji derslerinin lise notlarının (3 ve üstü) iyi olması gerekir. Çok iyi Ukrayna Üniversiteleri lisans kabullerinde hazırlık eğitimi notlarını da dikkate almaktadır.

Ukraynada eğitim fiyatları, kampüs yurtları ve yaşam masrafları çok uygun olduğu için Ukrayna son yıllarda çok tercih edilmektedir.

Ukrayna üniversiteleri diplomaları AB Ülkelerinde geçerlidir. Ayrıca Ukrayna Üniversitelerinin birçok bölümlerinde YÖK denklik bulunmaktadır.

Ukraynada eğitim fiyatları İngilizce ekonomi ve mühendislik bölümleri 2500-3500 $’dır. Ukraynada eğitim fiyatları İngilizce tıp,eczacılık, diş hekimliği bölümleri 3800-4350 $’dır.

Ukraynada eğitim ücretleri Rusça ekonomi ve mühendislik bölümleri 2000-2500 $’dır. Ukraynada eğitim ücretleri Rusça tıp,eczacılık, diş hekimliği bölümleri 3000-3500 $’dır.

Ukrayna eğitim fiyatları bölümlere göre değişmektedir. Ukraynada eğitim fiyatları İngilizce bölümlerinde daha yüksektir. Ukrayna eğitim ücretleri hazırlık okullarında Rusça dilinde 1500-1750 $ arasındadır.

Ukraynada eğitim dili Ukraynaca, Rusça, İngilizcedir. Ukrayna Üniversiteleri İngilizce bölümü olup hazırlık İngilizce dil eğitimi vermeyen Ukrayna’da üniversiteler vardır. Farklı Ukrayna Üniversitelerinde İngilizce hazırlık eğitim alınabilir. İngilizce hazırlık eğitim sertifikası Tüm Ukrayna Üniversitelerinde geçerlidir. Yabancılar Rusça eğitimi de tercih etmektedirler.

Öğrencilerin Ukraynada eğitim öncesinde hangi alanda lisans eğitimi almak istediğine karar vermeli, buna göre hazırlık eğitimini almalıdır.

Ukraynada eğitim hazırlık okulu 4 farklı seçenekten oluşur.

1-Ukraynada Eğitim Mühendislik Fakülteleri Hazırlık Okulu

Ukraynada eğitim Mühendislik Fakültelerini tercih eden öğrenciler Rusça ya da Ukraynaca dil eğitimi yanı sıra matematik, fizik, kimya, tasarım, alan çalışmaları ve bilgisayar işletim sistemleri derslerini de alırlar.

Ukrayna eğitim hazırlık okulunu başarı ile tamamlayan öğrenciler Ukrayna’da Fizik, Matematik, Radyofizik, Mühendislik, Kimya, Coğrafya bölümlerinde lisans eğitimi alabilirler.

2- Ukraynada Eğitim Ekonomi Fakülteleri Hazırlık Okulu

Ukraynada eğitim Ekonomi Fakültelerini tercih eden öğrenciler Rusça ya da Ukraynaca dil eğitimi yanı sıra ekonomiye giriş, matematik, coğrafya, alan çalışmaları ve bilgisayar işletim sistemleri derslerini de alırlar.

Ukrayna eğitim hazırlık okulunu başarı ile tamamlayan öğrenciler Ukrayna’da ekonomi, işletme, iktisat, uluslararası ticaret pazarlama bölümlerinde lisans eğitimi alabilirler.

3-Ukraynada Eğitim Tıp, Biyoloji, Ziraat Fakülteleri Hazırlık Eğitimi 

Ukraynada eğitim Tıp, Biyoloji, Ziraat Fakültelerini tercih eden öğrenciler Rusça ya da Ukraynaca dil eğitimi yanı sıra fizik, kimya, biyoloji, alan çalışmaları ve bilgisayar işletim sistemleri derslerini de alırlar.

Ukrayna eğitim hazırlık okulunu başarı ile tamamlayan öğrenciler Ukrayna’da tıp, tarım ve biyoloji ile ilgili bölümlerinde lisans eğitimi alabilirler.

4- Ukraynada  Eğitim Sosyal Fakülteleri Hazırlık Eğitimi

Ukraynada eğitim Sosyal Fakültelerini tercih eden öğrenciler Rusça ya da Ukraynaca dil eğitimi yanı sıra coğrafya, edebiyat, alan çalışmaları derslerini de alırlar.

Ukrayna eğitim hazırlık okulunu başarı ile tamamlayan öğrenciler Ukrayna’da uluslararası hukuk, hukuk, tarih, uluslararası ilişkiler, gazetecilik, felsefe, psikoloji, sosyoloji, bölümlerinde lisans eğitimi alabilirler.

Ukrayna Üniversiteleri Fakülteleri

1 – GENEL TIP FAKÜLTELERİ
2 – DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİ
3 – ECZACILIK FAKÜLTELERİ
4 – MADENCİLİK VE JEOLOJİ FAKÜLTELERİ
5 – MEKANİK FAKÜLTELERİ
6 – ENERJİ FAKÜLTELERİ
7 – FİZİKSEL VE ​​METALURJİ FAKÜLTELERİ
8 – KİMYA VE TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ
9 – İKTİSADİ VE YÖNETİM FAKÜLTELERİ
10 – BİLGİSAYAR VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTELERİ
11 – BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ VE FEN FAKÜLTELERİ
12 – FİLOLOJİ FAKÜLTELERİ
13 – SİVİL HAVACILIK FAKÜLTELERİ
14 – GIDA TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTELERİ
15 – TARIM FAKÜLTELERİ
16 – MADENCİLİK SANAYİ FAKÜLTELERİ
17- MADEN VE ELEKTRİK MEKANİK FAKÜLTELERİ
18 – DENİZCİLİK FAKÜLTELERİ